1. Body
  2. Mind
  3. Overzicht

Ik start met chemo

Chemotherapie is ingrijpend en heeft effect op je lichaam, geest en emotionele gesteldheid, ofwel je BODY en MIND. Je wilt zo goed mogelijk door je kuur heen komen. Het helpt als je vooraf weet wat je kunt verwachten. Welke gevolgen en bijwerkingen er kunnen voorkomen, wat er aan te doen is en wanneer je hulp moet inroepen van een verpleegkundige of arts.

Hoe maak je een stappenplan?

  • Op de volgende pagina's vind je een lijst van vaak en minder vaak voorkomende bijwerkingen en gevolgen van chemotherapie.
  • Deel 1: BODY, gaat over lichamelijke bijwerkingen, en deel 2: MIND over geestelijke, emotionele bijwerkingen.
  • Maak een keuze uit de lijst van mogelijke bijwerkingen en gevolgen van de chemotherapie waar je meer over wilt weten; er volgt dan uitleg per onderwerp met een lijst van vragen en tips.
  • Klik vervolgens de vragen en tips aan die je belangrijk vindt.
  • Boven in de balk kun je volgen waar je bent in het programma.
  • Jouw selectie wordt opgeslagen in een document dat je later kunt opslaan, printen of mailen.

Deel 1: Body

Dit deel is opgesplitst in vaak voorkomende en minder vaak voorkomende bijwerkingen die je zou kunnen verwachten en selecteer de vragen en tips die voor jou van belang zijn. Je kunt kiezen in een lijst van vaak voorkomende en minder vaak voorkomende bijwerkingen.

Deel 2: Mind

Chemotherapie en alles eromheen zal ook invloed kunnen hebben op hoe je je voelt, je geheugen en concentratie. Selecteer hier uit verschillende onderwerpen waar je meer over wilt weten en stel je eigen lijst met vragen en tips samen.